• Compleet assortiment
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Retourneren binnen 30 dagen
  • Veilig betalen met Creditcard, Ideal, PayPal of Klarna

Huishoudelijk afval scheiden

Het recyclen van huishoudelijk afval is tegenwoordig, met de vele beschikbare containers, ontzettend makkelijk. Of je nou de containers van de gemeente gebruikt of voor een meer stijlvolle optie gaat die bij je huis past, het recyclen van huishoudelijk afval helpt om de toekomst van onze kostbare aarde te beschermen.

Het is bijvoorbeeld heel simpel om een ongebruikte ruimte in de keuken, bijkeuken of buiten om te toveren in een slimme recyclingzone voor huishoudelijk afval. Zo draag je zelf een steentje bij aan het milieu.

PLASTIC.

Het recyclen van plastic huishoudelijk afval is erg belangrijk, want dit materiaal is niet biologisch afbreekbaar. Je vindt hier een kort overzicht van alle verschillende soorten plastic en waarvoor ze worden gebruikt, want niet al het plastic kan gerecycled worden. Bedenk de volgende keer wanneer je iets van plastic koopt eens van welk soort plastic het gemaakt is en of het kan worden gerecycled.

1. PET - recyclebaar en vaak gebruikt voor drinkflessen.
2. HDPE - recyclebaar en gebruikt voor stijvere kunststofproducten zoals toiletartikelen, speelgoed en melkflessen.
3. LDPE - kan soms gerecycled worden, maar niet vaak. Vaak gebruikt voor kledingtassen, zachte flessen en krimpfolie.
4. PS - kan worden gerecycled en wordt gebruikt voor piepschuimbekers, plastic bestek, verpakking en laminaatvloeren.
5. PP - wordt meestal niet gerecycled en wordt gebruikt in drinkpakken, luiers, rietjes en verpakkingstape.
6. PVC - niet recyclebaar en kan giftig zijn. Gebruikt in voedselverpakking, speelgoed, plastic zakken en vele andere dagelijkse producten.
7. Overige plasticsoorten - een categorie met alle overige plasticsoorten die normaal gesproken niet gerecycled worden.

PAPIER.

Papier is heel makkelijk te recyclen en zorgt niet voor zoveel rotzooi zoals voedselverpakkingen. Al het huishoudelijke papier, zoals zoals kranten, tijdschriften, brieven, enveloppen, inpakpapier en karton zou gerecycled moeten worden. Gebruik je papiermand daarom waarvoor hij bedoeld is: papier!

GLAS.

Het recyclen van huishoudelijk glas, zoals glazen potten en flessen is simpel. Met een stijlvolle scheidingsbak kun je bovendien sorteren op kleur, hiermee help je de recyclingbedrijven enorm. Neem even een momentje om al het glas af te wassen voordat je het recyclet, om rommel en ophoping van voedselresten te voorkomen.

METAAL.

Ook aluminium en metalen blikjes en spuitbussen kunnen gerecycled worden. Je kunt ze makkelijk opslaan in een aparte container en sommige kun je platdrukken. Wie vindt het nou niet leuk om op drinkblikjes te springen?

Handige opbergcontainers maken het recyclen van huishoudelijk afval makkelijk en leuk. Met een beetje organisatie ben je in een handomdraai milieuvriendelijk en bespaar je tijd!