• Compleet assortiment
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Retourneren binnen 30 dagen
  • Veilig betalen met Creditcard, Ideal, PayPal of Klarna

Hoe was je een dekbed?

Een goed onderhouden dekbed kan wel acht tot tien jaar mee. Maar hoe onderhoud je een dekbed nu eigenlijk? Hoe houd je een dekbed schoon? Is regelmatig luchten voldoende? Kun je een dekbed wassen? En zo ja, hoe droog je hem daarna?

FRIS EN SCHOON.

Tijdens de nacht verliezen we aardig wat vocht dat door de lakens en het dekbed wordt opgevangen. Met luchten houden we de lakens en het dekbed voor enkele dagen fris. Daarna kan het beddengoed gewassen worden. Een dekbed vaak wassen is niet zo’n goed idee want van vaak wassen slijt het sneller. De huidige generatie wasdrogers hebben een opfrisfunctie dus het dekbed zo nu en dan opfrissen in de wasdroger is ook mogelijk, lees wel het etiket van het dekbed eropna of het in de droger mag. Maar…met luchten en opfrissen alleen kom je er niet, na verloop van tijd heeft toch ook een dekbed een diepere reiniging nodig.

KAN EEN DEKBED IN DE MACHINE WORDEN GEWASSEN?

Het antwoord is ja, dat wil zeggen, de meeste dekbedden kunnen in de wasmachine.
Hoe groter de trommel hoe beter. Zit het dekbed helemaal gepropt dan kan het niet overal even schoon worden en biedt de stomerij uitkomst. Kijk op het etiket om te weten wat de beste reiniging voor het dekbed is. Er bestaan namelijk verschillende soorten dekbedden, die allemaal een eigen reinigingsvoorschrift hebben.

Tip! Gebruik voor het wassen van een dekbed een zacht wasmiddel, of een speciaal wasmiddel voor dekbedden.

DEKBED DROGEN.

Het dekbed is gewassen maar hoe krijg je hem nu droog?
Op het etiket kun je zien of het in de droger mag. Twijfel je alsnog, kies dan voor drogen in de open lucht. Buiten drogen is een uitstekende optie, vermijd hierbij wel de volle zon. Hang het dekbed het liefst niet dubbel op. Kan dat niet anders, keer dan het dekbed tijdens het drogen zo nu en dan om. Klop een donzen dekbed af en toe op zodat de veertjes van elkaar loskomen. Eenmaal droog kan het dekbed weer gebruikt worden, een frisgewassen dekbedhoes erom en je bed is weer klaar voor een heerlijke nachtrust.

Slaap lekker!