10 strijkaccessoires die het strijken makkelijker maken

Strijken: waarschijnlijk niet jouw meest favoriete onderdeel van het huishouden. Hoe jij strijken ook ziet, het is altijd fijn als klusjes in en om het huis gemakkelijk kunnen worden gemaakt, toch? Daarom speciaal voor jou: 10 accessoires die het strijken makkelijker maken!

Zodat jij tijd overhoudt voor andere dingen


1. Strijkplankhoes

De strijkplankhoes is jouw belangrijkste onderdeel van strijken. Zonder een degelijke strijkplankhoes valt er niet te strijken. Let wel op: er zijn verschillende strijkplankhoezen. Niet alleen qua design, maar ook in gebruik, functie en maten.

Extra tips: Erger jij je ook altijd zo aan condens op de strijkplank, oftewel waterplassen op de vloer? Check dan de PerfectFlow strijkplankhoes. Heb jij amper tijd om te strijken? Ga dan voor een strijkplankhoes met een sneller strijkresultaat.


2. Onderlaag van vilt

Als jij je strijkplankhoes zo lang mogelijk in goede staat wil houden, is een viltlaag onder de strijkplankhoes dé oplossing. De viltlaag zorgt gegarandeerd voor een sneller en beter strijkresultaat. Ook absorbeert het vilt stoom, dat water op de vloer voorkomt.


3. Strijkdoek

Wel eens een strijkdoek gebruikt tijdens het strijken? Een strijkdoek is een transparante onderlaag tussen je strijkijzer en het wasgoed. Het zorgt voor meer veiligheid bij kwetsbare stoffen. Ook voorkomt het glansplekken op jouw favoriete kledingstuk.


4. Strijksethouder

Vaak hebben we ons ‘strijk plekje’ op zolder of in de logeerkamer. Begrijpelijk, want een strijkplank en strijkijzer kunnen nogal wat ruimte innemen. Maar wist je dat er ook handige strijksethouders zijn? Een strijksethouder hang je aan de muur en de strijkplank én jouw (hete) strijkijzer kun je er heel gemakkelijk in ophangen.


5. Strijkijzer beschermhoes

Jouw strijkijzer, lees: de zogeheten strijkijzerzool - mag best wat jaren mee gaan. Gebruik daarom een strijkijzer beschermhoes. De hoes is hittebestendig en kan dus direct om het (hete) strijkijzer. Dankzij verstelbaar klittenband is een strijkijzer beschermhoes bovendien geschikt voor elk strijkijzer.


6. Snoergeleider

Tijdens het strijken hou je rekening met de hitte van het strijkijzer, maar ook het snoer van je strijkijzer kan gevaarlijk zijn. Vergeet daarom zeker niet om een snoergeleider aan te schaffen. De snoergeleider zorgt ervoor dat je niet struikelt over het snoer van je strijkijzer.


 1. Strijkdoek 40 x 60 cm - White
  Strijkdoek 40 x 60 cm - White
  € 4,95
 2. Onderlaag One Size 135 x 49 cm, vilt - White
  Onderlaag One Size 135 x 49 cm, vilt - White
  € 10,25
 3. Strijksethouder Cool Grey
  Strijksethouder Cool Grey
  € 23,95
 4. Strijkijzer-beschermhoes Hitte bestendig - Mint
  Strijkijzer-beschermhoes Hitte bestendig - Mint
  € 10,75
 5. Snoergeleider Dark Grey
  Snoergeleider Dark Grey
  € 8,95

7. Vouwplank

De vouwplank is de ideale hulp voor het gemakkelijk opvouwen van kleding. Op de voor- en achterzijde van de vouwplank staan handige vouwinstructies voor het efficiënt vouwen van bijvoorbeeld blouses en overhemden. Tevens heeft de plank een fijne opberghaak.


8. Overtrek spanners

Heb jij een strijkplankhoes die toch niet helemaal goed en strak om je strijkplank heen zit? Geen probleem: overtrek spanners zijn de oplossing. Gemakkelijk te bevestigen met klemmen en voor universeel gebruik.


9. Mouwplank

De mouwen van jouw kleding zijn prima te strijken, maar eigenlijk is er nooit ruimte voor op de strijkplank. Gelukkig is er daarom de mouwplank: het geweldige verlengstuk van jouw strijkplank. Extra fijn: hij is inklapbaar.


10. Kledinghangers

De finishing touch na het strijken: kledinghangers. Hang jouw kleding op na het strijken en vóór het opvouwen, zodat ze niet kreuken.


Zo zie je maar weer; strijken kan altijd makkelijker én veiliger. Welke accessoires lijken jou ideaal?

Maak het huishouden zorgeloos

 1. Overtrekspanners Set van 3 - White
  Overtrekspanners Set van 3 - White
  € 6,50
 2. Aluminium Kledinghangers Set van 4 - Silver
  Aluminium Kledinghangers Set van 4 - Silver
  € 12,95
 3. Aluminium Kledinghangers Set van 4 - Black
  Aluminium Kledinghangers Set van 4 - Black
  € 12,95
 4. Mouwplank 60 x 10 cm - Ecru
  Mouwplank 60 x 10 cm - Ecru
  € 29,95
 5. Vouwplank Mint
  Vouwplank Mint
  € 14,95

Good day, to give you the best Brabantia Experience, we offer our website in several languages.
Based on your location we propose you  the next website(s):