De beste hulpmiddelen om de badkamer schoon te houden


Laten we eerlijk zijn, de badkamer schoonmaken is geen leuk klusje. Maar met de juiste schoonmaakmiddelen wordt je badkamer blinkend schoon. Hoewel je het vuil niet kunt zien, kunnen badkamers een broedplaats voor bacteriën zijn. Regelmatig schoonmaken is dus essentieel, vooral als veel mensen de badkamer bij je thuis gebruiken.

Douche

Veeg de douchewanden en deur na elke douche af met een wisser. Dit kost maar een paar seconden. Naast dat het de douche schoonhoudt, zal het ook helpen de voegen te beschermen die kunnen beschadigen wanneer ze constant in contact met water staan.

Als je een douchegordijn hebt, was hem dan minstens één keer per maand uit om schimmelvorming te voorkomen.

Bad

Gebruik een badkamerreiniger om het bad schoon te maken en zorg ervoor dat je de juiste voor het type bad gebruikt. Schuursponsjes en schurende reinigingsmiddelen kunnen bijvoorbeeld krassen achterlaten in badkuipen van email en acryl. Het is beter om een doek en een beetje elleboogvet te gebruiken!

Een badkamer prullenbak is een ander essentieel onderdeel in de badkamer voor vochtige doekjes, tissues en ander vuilnis.

Wasbak

Wat voor het bad geldt, geldt ook voor de wasbak - de juiste doek en het juiste schoonmaakmiddel doet wonderen. Gebruik glasreiniger om spetters van de spiegels te verwijderen. Een handige tip om vegen te verminderen is om ramen en spiegels af te vegen met een stuk keukenpapier, niet met een doek.

Kranen

Glanzende kranen laten een badkamer er schoon uitzien. De kunst is om ze te drogen en op te poetsen na het schoonmaken. U kunt ook glasreiniger gebruiken om kranen te laten glanzen.

Toilet

We kunnen niet voorkomen dat het toilet er is om te gebruiken en moet worden schoongemaakt. Een mooie toiletborstel met houder kan het decor aanvullen en is bovendien een functioneel badkamerhulpje. Een sterke toiletreiniger met bleekwater houdt de bacteriën op afstand. Wc-blokjes die in de rand hangen, zijn ook goed voor een regelmatige tussentijdse reiniging bij elke spoeling.

Een badkamer prullenbak is een ander essentieel onderdeel in de badkamer voor vochtige doekjes, tissues en ander vuilnis in de badkamer. Bewaar ook een oude tandenborstel tussen je schoonmaakspullen, om het vuil weg te schrobben rond kranen, in randen en de afvoer. En voor een snelle schoonmaak als je gasten verwacht, houd je een stapel vochtige schoonmaakdoekjes bij de hand.

 1. NewIcon Pedaalemmer 5 liter - Mineral Moonlight Black
  NewIcon Pedaalemmer 5 liter - Mineral Moonlight Black
  € 41,95
 2. NewIcon Pedaalemmer 3 liter - Mineral Moonlight Black
  NewIcon Pedaalemmer 3 liter - Mineral Moonlight Black
  € 35,95
 3. NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 litre - Brilliant Steel
  NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 litre - Brilliant Steel
  € 35,95
 4. NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 litre - Matt Steel
  NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 litre - Matt Steel
  € 35,95
 5. NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 litre - Platinum
  NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 litre - Platinum
  € 35,95
 6. NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 litre - White
  NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 litre - White
  € 35,95
 7. NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 liter - Matt Black
  NewIcon Pedaalemmer 2 x 2 liter - Matt Black
  € 35,95
 8. Touch Bin 3 liter - Champagne
  Touch Bin 3 liter - Champagne
  € 64,00
 9. NewIcon Pedaalemmer 5 liter - Champagne
  NewIcon Pedaalemmer 5 liter - Champagne
  € 36,95
 10. NewIcon Pedaalemmer 5 liter - Terracotta Pink
  NewIcon Pedaalemmer 5 liter - Terracotta Pink
  € 36,95