• Compleet assortiment
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Retourneren binnen 30 dagen
  • Veilig betalen met Creditcard, Ideal, PayPal of Klarna

Privacyverklaring Brabantia

Via de Brabantia Website worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Brabantia acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:
  • •  wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • •  wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de verwerking en legitieme doeleinden;
  • •  wij u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist. Uw verleende toestemming kunt u altijd intrekken;
  • •  wij passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • •  wij uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage aan te bieden, te corrigeren of te verwijderen;
  • •  wij onze medewerkers instrueren om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan.

Brabantia is verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan dit zorgvuldig te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 01-05-2018.

 

Gebruik van persoonsgegevens

Door het gebruiken van onze website verkrijgen wij bepaalde gegevens van u. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:
  • • Naam Adres Woonplaats (NAW) gegevens
  • • Telefoonnummer
  • • Factuuradres
  • • Emailadres
  • • Geslacht
  • • Uw nickname
  • • Geboortedatum
  • • IP-adres

Registreren

Bij bepaalde onderdelen van onze website moet u zich eerst registreren. Na registratie bewaren wij via de door u gekozen gebruikersnaam de door u opgegeven persoonsgegevens. Wij bewaren deze gegevens zodat u deze niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen en zodat wij u kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst.

Wij zullen de aan uw gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze website en diensten kunnen wij genoodzaakt zijn persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Toegang portaal

Met ons portaal kunt u toegang krijgen tot een beheeromgeving waar u zelf zaken kunt instellen, opgeven en wijzigen.

Afhandelen bestelling

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, maken wij voor de afhandeling daarvan gebruik van uw persoonsgegevens. Indien dat nodig is voor een goede afhandeling kunnen wij uw persoonsgegevens ook aan derden verstrekken. Meer daarover leest u verderop in deze privacyverklaring.

Reclame

Indien gewenst kunt u, naast de informatie op onze website, ook op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe producten en diensten of medewerking verlenen aan marktonderzoeken:
  • • per e-mail;
  • • via social media.

Contactformulier en nieuwsbrief

Wij bieden via onze website de mogelijkheid om vragen te stellen door middel van een contactformulier, waarbij u gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om uw vraag te behandelen. U kiest zelf welke gegevens u daarbij verstrekt. De gegevens die u ons toestuurt, worden bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Uw e-mailadres wordt slechts met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

App store

De Brabantia app die de dienst levert, wordt gedownload via een appstore van derden. Wij hebben geen invloed op welke persoonsgegevens de aanbieder hiervan verwerkt en waarvoor. Wij raden u aan de relevante privacyverklaringen te lezen van de desbetreffende aanbieder.

Publicatie

Bij gebruik van onze website worden bij de reviews de door U opgegeven gegevens gepubliceerd zodat ze op internet zichtbaar zijn voor iedereen. Het is mogelijk dat u hiermee te achterhalen bent. Op verzoek anonimiseren wij informatie die gepubliceerd is.

Verstrekking aan derden

Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan onze partners die betrokken zijn bij de uitvoering van de overeenkomst zoals het bezorgen van uw bestellingen.

Deze partners bevinden zich in de EU, in door de EU adequaat verklaarde landen of wij hebben strikte afspraken met hen om de Europese privacyregels na te leven.

Cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst.
Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij u uitleggen waarom en waarvoor wij cookies gebruiken. Uw verder gebruik van onze website vatten wij op als toestemming voor dit gebruik van cookies. Het staat u vrij om cookies uit te schakelen in uw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.
Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, zie graag de privacyverklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen). Een gedetailleerde verklaring over de cookies die Brabantia gebruikt staat op de website: https://brabantia.com/cookies/

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder hebben wij Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten, tot slot laten wij de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:
  • • toegang tot persoonsgegevens door bijvoorbeeld verkopers en logistieke medewerkers wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord;
  • • wij nemen fysieke maatregelen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn;
  • • wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert;
  • • wij houden logs bij van alle opvragingen van persoonsgegevens.

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestellingen af te handelen, inclusief garantie. De gegevens worden gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht voor betaalgegevens of ter preventie van fraude).

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Rechten op inzage, rectificatie en wissen van uw gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u contact opnemen met de privacy afdeling via onderstaande gegevens. Deze aanvraag kunt U doen in het Engels en Nederlands. Aanvragen in uw lokale taal kunt u stellen aan de Brabantia vestiging voor Uw regio. Deze vestigingen kunt u op de Brabantia website vinden.
U kunt de privacy afdeling ook een verzoek toesturen om uw gegevens die wij met uw toestemming gebruiken in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kunt u een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen, of gemotiveerd aangeven dat u de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken. De gegevensoverzichten kunt u ook in Uw lokale taal aanvragen, verkrijgen en inzien op onze dichtstbijzijnde vestiging van voorkeur. Om te voorkomen dat gegevens aan de verkeerde persoon worden overhandigd, vragen wij u om u tijdens uw bezoek adequaat te identificeren. De Brabantia privacy afdeling streeft ernaar uw verzoek binnen een maand af te ronden. Mocht dit niet realiseerbaar zijn ontvangt u binnen een maand een toelichting van de reden van verlenging. Wijzigingen en verwijderen van gegeven worden uitgevoerd mits dit niet strijdig is met de wet.
Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens of bij de rechter. Het adres van de Autoriteit Persoonsgegevens is: Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag, Nederland.

Contactgegevens Brabantia privacy afdeling


Brabantia
Privacy afdeling
De Haak 14
5555XK Valkenswaard
privacy@brabantia.com
+31 (0)40-2282222