De ultieme handleiding voor kledingopslag

Bij slimme kledingopslag draait het om het maximale halen uit de ruimte die je hebt. Of je nu de luxe hebt van een inloopkast of helemaal geen kledingkast hebt, we laten je enkele geweldige ideeën zien voor kledingopslag.

Voordat je kleding opslaat, zowel voor de winter als de zomer of voor toekomstig gebruik, moet je ervoor zorgen dat ze schoon en droog zijn. Vochtige kleding gaat in een mum van tijd schimmelen. En wie wil er nou de volgende winter zijn favoriete trui uit de opslag halen en ontdekken dat er een vlek op de voorkant zit?

Sorteer je kleren in categorieën, zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn. Maak categorieën met T-shirts, jeans, broeken, rokken, pakken, jurken, jassen, jacks, strandkleding, tops en truien. Je kunt nog een stapje verder gaan en categorieën met nette en casual kleding maken.

Bedenk hierna waar je het wilt opslaan. Investeer in een set opslagdozen om alles geordend te houden. Gebruik geen plastic dozen omdat kleding moet kunnen ademen om de vezels te beschermen. Gebruik hoge ruimtes in kasten en kledingkasten voor dingen die je niet vaak nodig hebt.

Als je kleding in de garage opbergt, zorg er dan voor dat dit een vochtvrije plaats is en controleer de kleding af en toe op schimmel.

Bewaar accessoires zoals riemen, sjaals, hoeden, handschoenen en tassen in een lade of doos met deksel.

Stapelbare wasboxen zijn geweldig voor kledingopslag - stop gewoon een lijstje onder het deksel met wat er in de doos zit.

We kennen allemaal de truc van kleding oprollen in plaats van opvouwen wanneer je een koffer voor vakantie inpakt. Hetzelfde geldt voor kledingopslag. Wanneer je kleding opbergt, rol het dan op om ruimte te besparen en vouwen te voorkomen.

Bewaar truien niet op hangers omdat ze dan van die lelijke 'bulten' in de schouders krijgen - berg ze altijd plat op.

Gebruik kledinghoezen om je duurdere pakken, jassen en speciale jurken tegen stof te beschermen.

Als je kinderkleding gaat opslaan, doe dit dan op basis van leeftijd en jongen / meisje. Label de dozen ook voor het geval je dat rode T-shirt nodig hebt voor het kerstspel of een speciale broek voor een nette outfit. Geloof ons, je vergeet altijd waar je ze hebt opgeborgen!

En ten slotte, vergeet schoenenopslag niet. Bewaar de schoenendozen wanneer je nieuwe schoenen hebt gekocht en bewaar er de schoenen in die je niet vaak draagt.

Label de dozen zodat je die killer heels in een oogwenk teruggevonden hebt!

 1. Linn Kledingrek Groot - White
  Linn Kledingrek Groot - White
  € 149,00
 2. Linn Kledingrek Groot - Black
  Linn Kledingrek Groot - Black
  € 159,00
 3. Aluminium Kledinghangers Set van 4 - Silver
  Aluminium Kledinghangers Set van 4 - Silver
  € 13,95
 4. Stapelbare Wasbox 35 liter - Pepper Black
  Stapelbare Wasbox 35 liter - Pepper Black
  € 32,50