Shopbeoordeling 4.6/5

 • Gratis retourneren binnen 30 dagen
 • Gratis verzending vanaf €60,-
 • Levering aan huis of afhalen* 
 • Veilig betalen met Bancontact, Paypal of creditcard

Strijkplank van Brabantia.

Strijken kan een hele klus zijn, maar ook een kans om te mijmeren of naar muziek te luisteren. Brabantia strijkplanken en hoezen zijn gemaakt om niet alleen kreukels, maar ook je stress weg te strijken. Geniet gewoon van de frisse geuren, het soepele strijkijzer en de geweldige resultaten.

Koop nu je Brabantia strijkplank

Hoe kies je een strijkplank?

Word je niet echt warm van strijken? Brabantia heeft alles wat je nodig hebt om ook deze klus te verlichten. Stuk voor stuk stevig, goed ontworpen en veilig. Gegarandeerd stressbestendig!

Er is een Brabantia strijkplank voor iedereen, of je nou af en toe strijkt of elke dag de plank pakt. Onze strijkplanken zijn zo stevig, dat ze strijktafel mogen heten. Met meer dan 30 verschillende soorten strijkplanken hebben we er zeker een die past bij jouw wensen en manier van strijken. Lastig kiezen? Lees snel verder, wij helpen je kiezen!

Type houder.

Strijk je met een (stoom)strijkijzer? Ga dan voor een strijkplank met houder voor een (stoom)strijkijzer of een hittebestendige parkeerplaats. Daar kun je je strijkijzer met een gerust hart op plaatsen. Het is belangrijk dat het strijkijzer goed past in de houder. Zo staat het ijzer stevig én weet je zeker dat het ijzer het metaal niet bekrast.

Gebruik je een stoomgenerator? Kies dan een strijkplank met stoomgeneratorhouder. Die houder is stevig en groot voor een zwaar stoomsysteem. De beschikbaarheid van de houder, verschilt per maar strijkplank. Maat A is bijvoorbeeld alleen beschikbaar met een (stoom)strijkijzerhouder. 

Formaat strijkoppervlak.

Hoe groter de plank, hoe meer strijkruimte je hebt, en hoe minder je kleding hoeft te verplaatsen om te strijken. Brabantia heeft strijkplanken in vier verschillende maten. Van compact tot super ergonomisch. Voor ieder wat wils en voor iedere wasruimte een passend exemplaar. Of je 'm nou opbergt of tussen de wasjes door laat staan. 

De Brabantia strijkplank is beschikbaar in maat A (meest compact), maat B, maat C en maat D (de grootste). Niet alle maten zijn beschikbaar met de verschillende houders. 

Soort hoes.

Gebruik je veel stoom tijdens het strijken? Daar hebben we een speciale strijkplank voor óf een speciale strijkplankhoes. De speciale strijkplank is de Brabantia SteamControl strijkplank. Het water dat vrijkomt tijdens het stomen wordt door de plank opgehangen en kan door jouzelf worden geleegd. 

Veel van onze strijkplankhoezen hebben iets extra's. De PerfectFlow hoes vangt het water dat vrijkomt tijdens het strijken op. Onze Metallized strijkplankhoes helpt je met een sneller strijkresultaat omdat het de hitte weerkaatst. En de Brabantia strijkplankhoes gemaakt van Fairtrade katoen is super duurzaam. Is gewoon al gek genoeg? Dan hebben we ook een ruim aanbod aan strijkplanken met een gewone, katoenen hoes. 

Instelbare hoogte.

Alle Brabantia strijkplankhoezen zijn verstelbaar in hoogte. De hoogte verschilt per formaat strijkplank. Strijkplank maat A en strijkplank maat B kun je vastzetten op een werkhoogte tussen 69 - 96 cm. Maat C kun je vastzetten op een werkhoogte tussen 75 - 98 cm. En maat D, onze meest ergonomische optie, is ruim verstelbaar op een werkhoogte tussen 61 - 102 cm. Je kunt zelfs zittend strijken met een strijkplank in maat D door de combinatie van werkhoogte en het asymmetrische frame. 

Iets meer in detail...

Over een strijkplank valt veel te vertellen. De belangrijkste details vind je hieronder. We staan stil bij alle houders en delen iets meer informatie over de speciale strijkplankhoezen. En in een video zie je alle strijkplanken nog eens voorbij komen.

Type houder.

Strijkijzerhouder.
Geschikt voor zowel stoom- als gewone strijkijzers. Gemaakt van roestvrij of gelakt staal en geschikt voor strijkijzer met de maximale afmeting van 150 mm. 

Solide strijkijzerhouder.
De solidestrijkijzerhouder heeft een opening. De houder is geschikt voor stoom- en gewone strijkijzers, als ze niet groter zijn dan 150 mm. Past het strijkijzer niet? Dan gaat het krassen.

Solide stoomunithouder.
Deze houder is geschikt voor stoomgenerators, niet voor (stoom)strijkijzers. Er past een stoomgenerator van maximaal 400 x 220 mm op de houder. 

Uitklapbare stoomunithouder.
Perfect voor een stoomgenerator. Je kunt de houder met uitklapfunctie lager zetten. Zo staat je stoomgenerator nooit té hoog. De houder is geschikt voor een stoomunit van maximaal 390 x 240 mm.

Hittebestendige parkeerplaats.
De hittebestendige parkeerplaats is geïntegreerd in de strijkplankhoes en geschikt voor stoomunits en (stoom)strijkijzers. De parkeerplaats kan hitte verdragen. 

Strijkplankhoes met iets extra's.

PerfectFlow strijkplankhoes.
De PerfectFlow strijkplankovertrek is ontworpen in samenwerking met Philips. Deze hoes zorgt ervoor dat de stoom goed kreukels kan verwijderen en de hitte van het ijzer de kleding glad houdt. De hoes ziet er normaal uit, maar binnenin zitten drie slimme lagen die het stoomstrijken serieus makkelijker maken. De eerste laag van speciaal 3D-textiel laat de stoom door. De tweede laag absorbeert eventuele condens in de hoes. De laatste, waterdichte, laag reflecteert de hitte en houdt de nattigheid uit de buurt van je strijkplank. 

Metalized strijkplankhoes.
De Brabantia Metalized strijkplankhoes helpt je beter strijken, zonder extra moeite. De strijkplankhoes is gemaakt van gemetalliseerd katoen, en dat reflecteert de warmte die van je (stoom)strijkijzer komt. Je hebt dus dubbele strijkkracht. 

Strijkplankhoes van Fairtrade katoen.
De katoen van deze strijkplankhoes is gecertificeerd door Fairtrade, verhandeld, gecontroleerd en afkomstig van Fairtrade-producenten. De strenge Fairtrade-normen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat boeren en werknemers veilig zijn, goede arbeidsomstandigheden hebben en eerlijk worden behandeld , vooral die in Azie, Afrika, Latijns-Amerika. Ook zijn er regels voor het beschermen van de natuur. 

KIES DE STRIJKPLANK DIE BIJ JE PAST.

KIES DE STRIJKPLANK DIE BIJ JE PAST.

Kom je er nog niet helemaal uit? Te veel keuze, te weinig kennis of heb je gewoon écht geen idee wat je moet kiezen? Raadpleeg dan onze online strijkplankkeuzehulp. De keuzehulp filtert het Brabantia strijkplankaanbod aan de hand van maximaal vier vragen. En maakt kiezen weer iets gemakkelijker.

Duurzame plank.

We houden net zoveel van onze planeet als jij. En we zijn dus heel trots dat de strijkplanken met een strijkplankhoes van Fairtrade katoen, een zilveren Cradle-to-Cradle ® certificaat hebben. Alle andere Brabantia strijkplanken hebben een bronzen Cradle-to-Cradle® certificaat hebben. Dat betekent dat ze aan strikte voorwaarden voldoen voor het (her)gebruik van materialen, duurzame energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Mooi toch?

Daarnaast geven we je 10 jaar garantie op een strijkplank, en 2 jaar garantie op een strijkplankhoes.

Strijkplank kopen.

Alle opties gezien en klaar om met alle informatie op zak je keuze te maken? Bekijk het volledige aanbod van Brabantia strijkplanken. Muziekje erbij en strijken maar.

 1. Strijkplank C 124 x 45 cm, voor stoomunit - Denim Grey
  € 129,00
 2. Strijkplank B 124 x 38 cm, voor stoomstrijkijzer - Denim Grey
  € 96,00
 3. Strijkplank B 124 x 38 cm, voor stoomstrijkijzer - Soothing Sea
  € 96,00
 4. Strijkplank D 135 x 45 cm, voor stoomstrijkijzer & stoomunit - New Dawn, Fairtrade katoen
  € 139,00
 5. Strijkplank C 124 x 45 cm, voor stoomunit - New Dawn, Fairtrade katoen
  € 139,00

Shop je liever bij een van onze dealers?

Alle opties gezien en klaar om met alle informatie op zak je keuze te maken? Bekijk het volledige aanbod van Brabantia strijkplanken. Muziekje erbij en strijken maar.