Onze makkelijke handleiding om je huis in 7 stappen te ordenen

Stel je een huis voor dat kalmte en rust uitstraalt. Een huis waar plek is voor alles en waar alles op zijn eigen plek staat of ligt. Dit kan jouw huis zijn als je onze makkelijke handleiding voor het ordenen van je huis opvolgt.

Je huis geordend houden is heel eenvoudig als je weet hoe het moet!


1. 5 minuutjes opruimen

Doe dit aan het einde van de dag, voordat je naar bed gaat. Dan sta je op in een opgeruimd huis, in plaats van chaos. Als iedereen in het gezin het doet, wordt je huis nog netter!

2. Ruim de keuken op

Doe dit na elke maaltijd. Een schone en opgeruimde keuken is prettig om in te koken. Afwassen voordat je het avondeten gaat koken is niet leuk.


3. Een plekje voor alles

Laat geen rommel ophopen in hoeken en op oppervlakken. Kies laden en kasten voor linnen, papieren, spelletjes, speelgoed en al die andere dingen die een huis tot een thuis maken. Als spullen altijd op de juiste plek worden opgeborgen, kun je ze altijd terugvinden.


4. Zoek spullen regelmatig uit

Minder is zeker meer wanneer het gaat om een opgeruimd huis. Besteed om de paar maanden een paar uur aan het uitzoeken van oude kleding, schoenen, tassen, speelgoed, boeken en andere dingen die je echt niet meer nodig hebt. En vul je nieuwe vrije ruimte niet met meer rommel!


5. Maak een schema voor opruimen en schoonmaken

Maak een lijst met dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken. Denk ook aan zaken als zoals ramen wassen, vloeren vegen, kasten sorteren en speelgoed, spellen, boeken en tijdschriften opruimen. Geef de verschillende gezinsleden een taak, zodat het opruimen niet alleen op jou neerkomt.


6. Houd de was bij

Stapels wasgoed kunnen je huis rommelig laten lijken. Maak een wassysteem om kleding schoon en geordend te houden. Ruim kleding altijd op zodra ze uit de droger of van de waslijn komen.

7. Maak de bedden op

Een opgemaakt bed zorgt ervoor dat de kamer er netjes uitziet en is ook fijn om aan het einde van de dag in te gaan liggen. Maak er een gewoonte van om je bed op te maken zodra je uit bed komt - het kost maar een paar seconden.

 1. Bo Pedaalemmer 2 x 30 liter - Platinum
  Bo Pedaalemmer 2 x 30 liter - Platinum
  € 189,00
 2. Stapelbare Wasbox 35 liter - Pepper Black
  Stapelbare Wasbox 35 liter - Pepper Black
  € 32,50
 3. Wasbox 60 liter - Matt Black
  Wasbox 60 liter - Matt Black
  € 105,00
 4. Opvouwbare Wasmand 40 liter - Grey
  Opvouwbare Wasmand 40 liter - Grey
  € 35,95
 5. Bo Touch Bin 11 + 23 liter - Matt Black
  Bo Touch Bin 11 + 23 liter - Matt Black
  € 159,00