Ruim je huis op en schep orde in de chaos

Zorg voor een huis zonder rommel:

Als je telkens wanneer je de voordeur opendoet het gevoel hebt een rampgebied binnen te komen, dan wordt het tijd de dingen te organiseren. Mocht je niet weten waar je moet beginnen, onze praktische tips wijzen je de weg bij het zorgen voor een huis zonder rommel. 

Om de zaken op orde te brengen, is het van doorslaggevend belang te zorgen voor dagelijkse gewoontes. Op die manier stapelt het werk zich niet op.

Keuken

Schoonmaken terwijl je bezig bent met koken bespaart ruimte en tijd. Was af wat je gebruikt, of zet het in de afwasmachine, als je bezig bent met bereiding van de maaltijd. Veeg werkoppervlakken regelmatig af. Dit is ook belangrijk om je keuken hygiënisch te houden.

Voor een opgeruimde keuken heb je bovendien de juiste hulpmiddelen nodig. Investeer in een goede afvalbak, of zelfs twee of drie, voor afval en recyclen. Gebruik haken en rails om het keukengereedschap dat je regelmatig gebruikt op te hangen. Een slimme gootsteenorganiser zorgt ervoor dat je borstels en doekjes netjes opgeruimd blijven.

Nog een tip: ga nooit naar bed met de vuile borden nog in de gootsteen. Wie ziet er nu graag 's ochtends de resten van het eten van gisteravond?

Badkamer

Een afvalbak in de badkamer helpt erbij de dingen op orde te houden. Gooi make-upflesjes en tandpastatubes weg wanneer die leeg zijn, net als de lege rollen van het wc-papier.

Controleer elke paar maanden de producten in je badkamer. Oude flessen moisturizer, deodorant en shampoo, waarvan je weet dat je die nooit meer gebruikt, doe je weg. Zorg altijd voor een nieuwe fles douchegel en andere toiletartikelen op reserve in de badkamer. Zo kom je nooit zonder te zitten.

Elke dag een paar minuten uittrekken om dingen op te bergen, bespaart je urenlang opruimen in je vrije tijd

Linnengoed

Zorg ervoor dat handdoeken, beddengoed, extra dekbedden en kussens een eigen plek hebben. Gebruik manden en bakken om ze te bewaren in de droogkast of andere kasten. Wanneer je alles eenmaal op deze manier opgeruimd hebt, is het gemakkelijk je aan te wennen dat iedere keer te doen wanneer je klaar bent met de was of logés hebt gehad.

Slaapkamer

Ruim je kleren regelmatig op, in plaats van die over een stoel te hangen of op de vloer te gooien en iedere dag lukraak te grijpen naar iets om aan te trekken. Dat geldt ook voor wasgoed en kleren die je nog een keer draagt.

Hal

Een laatste tip is sleutels, schoenen, tassen en jassen op te ruimen zodra je binnenkomt.  Gooi ze niet zomaar ergens neer!

 1. HangOn Droogrek 25 meter met stang - Metallic Grey
  HangOn Droogrek 25 meter met stang - Metallic Grey
  € 69,00
 2. HangOn Droogrek 25 meter met stang - Matt Black
  HangOn Droogrek 25 meter met stang - Matt Black
  € 69,00
 3. HangOn Droogrek 25 meter met stang - White
  HangOn Droogrek 25 meter met stang - White
  € 69,00
 4. HangOn Droogrek 25 meter - Metallic Grey
  HangOn Droogrek 25 meter - Metallic Grey
  € 59,00
 5. HangOn Droogrek 25 meter - Matt Black
  HangOn Droogrek 25 meter - Matt Black
  € 59,00
 6. HangOn Droogrek 25 meter - White
  HangOn Droogrek 25 meter - White
  € 59,00
 7. HangOn Droogrek 20 meter - Metallic Grey
  HangOn Droogrek 20 meter - Metallic Grey
  € 49,95
 8. HangOn Droogrek 20 meter - Matt Black
  HangOn Droogrek 20 meter - Matt Black
  € 49,95
 9. HangOn droogrek 20 meter - White
  HangOn droogrek 20 meter - White
  € 49,95
 10. HangOn Droogrek 15 meter - Metallic Grey
  HangOn Droogrek 15 meter - Metallic Grey
  € 39,95