Shopbeoordeling 4.7/5

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • Levering aan huis of afhalen* 
  • Veilig betalen met Bancontact, Paypal of creditcard

Tips voor het verminderen van plastic afval

De meeste mensen zijn bezorgd over het plasticprobleem in de wereld. We moeten beter nadenken over hoe we omgaan met dit zeer bruikbare materiaal in ons leven en belangrijker nog, we moeten ook nadenken over hoe we het verwerken na gebruik. Gelukkig zijn er ten minste drie eenvoudige dingen die je zelf kunt doen om de impact van plastic te verminderen wanneer je het thuis of op het werk weggooit.

Drie eenvoudige manieren om plastic afval te verminderen

Stap 1:

Koop geen flessen meer voor eenmalig gebruik

Flessen en tassen die meerdere keren gebruikt kunnen worden zijn een stuk beter voor het milieu. Je hoeft niet helemaal te stoppen met het gebruik van plastic. Het is gewoon een kwestie van je voordeel halen uit de duurzaamheid van kunststof, in plaats van het weg te gooien en jarenlange problemen te veroorzaken. Gebruik het, maak het schoon en gebruik het opnieuw. Zo makkelijk is het!

Stap 2:

Overweeg ecologische alternatieven.

De liefde voor plastic in onze maatschappij is waarschijnlijk niet zomaar voorbij. Het is gewoon zo praktisch, zo flexibel, zo kleurrijk. Ontwerpers zijn er gek op door het brede scala aan texturen en vormen die ze ermee kunnen maken. Ouders en kinderen zijn er gek op omdat het duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Toch bestaan er vandaag de dag vele alternatieve materialen met dezelfde eigenschappen als kunststof, zonder de bijkomende complicaties met betrekking tot het weggooien na gebruik. Er bestaan een aantal fantastische ecologische opties, zoals hout, bamboe, gemixte materialen en biologisch afbreekbare samenstellingen. Denk hier eens aan wanneer je een nieuw huishoudproduct gaat kopen. Wanneer je open staat voor nieuwe ideeën, zal je verstelt staan van de stijlvolle en praktische niet-kunststof alternatieven.

Stap 3:

Recyclen, recyclen, recyclen

Er komt een moment dat je een bepaald plastic item niet meer nodig hebt. Je denkt dan misschien dat het tijd is om het in de afvalbak te gooien en in iets nieuws te investeren… maar wacht even! Waarom bedenk je geen manier om je ongewenste plastic afvalproducten te recyclen? Wellicht is er een crèche of school in de buurt die heel graag tweedehands speelgoed ontvangt. Breng je tassen naar een kringloopwinkel en je elektronica naar een reparateur of een recyclingpunt. Sla afval op met behulp van kleurcodes en in verschillende categorieën zodat je het later veilig kunt inleveren bij een recyclingpunt.