Shopbeoordeling 4.6/5

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • Levering aan huis of afhalen* 
  • Veilig betalen met Bancontact, Paypal of creditcard

Tips voor het vinden van de ideale vuilbak

De keuze is enorm. Van glanzend roestvrij staal tot robuust plastic, van inbouw tot vrijstaand, van pedaal tot drukknop en van kanariegeel tot chic grijs. Ben je de draad inmiddels een beetje kwijt? Geen nood, wij helpen je bij het kiezen van een vuilbak die perfect bij jou past.

Snel naar:

> HET FORMAAT

> HET GEBRUIK

> MANIEREN OM DE BAK TE OPENEN

> HET UITERLIJK

> KLEINE RUIMTES


Het formaat.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een vuilbak, is hoe groot deze moet zijn. Heb je een groot gezin of woon je alleen? Dat scheelt natuurlijk enorm in de hoeveelheid afval die jouw huishouden produceert en de vuilnisbak die je nodig hebt. Misschien denk je: hoe groter, hoe beter. Maar als je met zijn 2-tjes bent, dan is zo’n grote bak helemaal niet zo handig. Als de zak niet regelmatig wordt vervangen omdat hij nog niet vol is, heb je sneller last van geurtjes. En een gezin met vier kinderen, zal snel spijt hebben van het kopen van vuilbak met een volume van 30 liter. Kies dus een model dat goed bij jouw huishouden past.

Hoeveel huisgenoten?
Je kunt ervan uitgaan dat voor een klein huishouden (tot maximaal drie personen) een afvalbak van 10 tot 30 liter genoeg is. Wie met zijn viertjes woont, kan beter gaan voor een vuilbak tussen de 30 tot 40 liter en voor gezinnen met vijf of meer personen is een bak van 40 tot 60 liter ideaal.

Welke woonruimte?
Overigens, dit advies over de ideale inhoud is natuurlijk van toepassing op de vuilnisbak in je keuken. In de badkamer of bij het toilet is een compacter model handiger. Neem hier een model van maximaal 10 liter. Voor je studeerkamer of slaapkamer heb je voldoende aan een inhoud van maximaal 30 liter.

Grijze Vuilbak Brabantia Bo Touch Bin 60 liter om het afval makkelijk te scheiden.Grijze Vuilbak Brabantia Bo Touch Bin 60 liter om het afval makkelijk te scheiden.

Het gebruik.

Vervolgens komt de vraag: wat zijn je eisen aan de vuilbak?

Afval scheiden.
Wil je eenvoudig het afval kunnen scheiden? Neem dan een vuilbak met twee vakken. Zo kun je direct het gft-afval scheiden van de rest. Wil je nog beter sorteren? Dan kun je beter een vuilbak kopen met minimaal drie vakken. Plastic, papier en glas worden zo makkelijk gesorteerd.

Met de vuilbakken van Brabantia wordt afval scheiden kinderspel. Ontdek de collectie nu!Met de vuilbakken van Brabantia wordt afval scheiden kinderspel. Ontdek de collectie nu!

Geruisloze sluiting.
Wil je ’s ochtends liever niet worden gewekt doordat iemand de deksel hard dichtgooit? Dan kun je beter een vuilbak kopen met een geruisloze sluiting.

Groene pedaalemmer van Brabantia, ideaal voor de badkamer. Ontdek hier de collectie pedaalemmers.Groene pedaalemmer van Brabantia, ideaal voor de badkamer. Ontdek hier de collectie pedaalemmers.

Fingerprint proof.
Kijk bij het uitkiezen van het materiaal ook naar hoe vaak en door wie de bak gebruikt wordt. Zijn er bijvoorbeeld kleine kinderen die overal met hun handjes aanzitten? Dan kun je best voor een mooie rvs-vuilnisbak gaan, maar let dan wel op dat dit exemplaar een fingerprint proof-coating heeft. Dit voorkomt de afdruk van kleine handjes op de bak.

Brabantia Bo Touch Bin op poten. Stijlvol afval sorteren! Brabantia Bo Touch Bin op poten. Stijlvol afval sorteren!

Manieren op de bak te openen

Bij het kiezen van je vuilbak, moet je ook kijken naar de manier waarop je de vuilbak wilt openen.

Voet bediening.
Een van de bekendste is de pedaalemmer. Je opent de deksel met je voet. Voordeel is dat je de vuilbak zo niet met je handen hoeft te openen. Wel zo hygiënisch. Ook heb je je handen vrij om het afval weg te gooien en krijgen geurtjes weinig kans.

Zwarte pedaal om je afvalemmer van Brabantia te openen. Afval sorteren is makkelijk zo. Zwarte pedaal om je afvalemmer van Brabantia te openen. Afval sorteren is makkelijk zo.
Bo Pedaalemmer van Brabantia in wit. Ontdek nu de collectie Bo.Bo Pedaalemmer van Brabantia in wit. Ontdek nu de collectie Bo.

Push it.
Een andere optie is het push-systeem. Je drukt dan de klep naar binnen om hem te openen die daarna met een veer weer op zijn plaats wordt teruggedrukt en de bak goed afsluit. Ook hier kun je twee handen gebruiken iets weg te gooien. Minder handig is dat het afval makkelijk tegen de deksel wordt gedrukt waardoor die sneller vies wordt.

Push Bin van Brabantia om afval makkelijk te sorteren. Beschikbaar in staal. Push Bin van Brabantia om afval makkelijk te sorteren. Beschikbaar in staal.
Push Bin van Brabantia in inox om makkelijk afval te sorteren.Push Bin van Brabantia in inox om makkelijk afval te sorteren.

Met een lichte 'touch'.
Met een soft-touch-deksel kan de vuilnisbak eenvoudig worden geopend door er lichtjes op te drukken. Het handige van dit systeem is dat de deksel openblijft staan en je zo eenvoudig meerdere dingen kunt weggooien. Ook bij deze deksel geldt dat die sneller vies wordt doordat je die met je handen en het afval aanraakt.

Bo Touch Bin van Brabantia om makkelijk afval te sorteren. Beschikbaar in tal van kleuren. Bo Touch Bin van Brabantia om makkelijk afval te sorteren. Beschikbaar in tal van kleuren.
Bo Soft Touch Bin op poten van Brabantia om makkelijk afval te sorteren. Bechikbaar in zwart, wit en tal van andere kleuren.Bo Soft Touch Bin op poten van Brabantia om makkelijk afval te sorteren. Bechikbaar in zwart, wit en tal van andere kleuren.

Goed richten.
Voor propjes papier, zakjes en een kartonnen plakbandrolletje heb je eigenlijk geen deksel nodig op je afvalbak. In de studeerkamer of kantoor is een open vuilbak net zo handig én leuk. Met één worp, zo vanaf je bureaustoel, kun je het afval in je vuilbak gooien.

Kleine Brabantia Flame Guard Vuilbak in roestvrij staal.Kleine Brabantia Flame Guard Vuilbak in roestvrij staal.
Stalen vuilbak van Brabantia. Geen deksel voor een vlotter gebruik.Stalen vuilbak van Brabantia. Geen deksel voor een vlotter gebruik.

Het uiterlijk.

Brabantia Dutch Deluxe Vuilbak van zwart leder op elegante hoge poten. Brabantia Dutch Deluxe Vuilbak van zwart leder op elegante hoge poten.

Design-item.
Tegenwoordig hoef je je vuilnisbak ook niet meer te verstoppen. Er zijn prachtige design vuilbakken die een echt juweeltje in je keuken zijn. Zo zijn er stijlvolle exemplaren op pootjes die zowel heel stabiel als gemakkelijk te verplaatsen zijn en retro-afvalbakken voor een grappig accent in je interieur. Voor ieder wat wils!


Kleine ruimtes.

Inbouw.
Heb je weinig plek in je keuken voor een vuilbak? Kies dan voor een inbouwvuilbak in je keukenkastje. Dit is ook een ideale oplossing voor huishoudens die afval willen scheiden: deze systemen hebben namelijk vaak meerdere vakken. Wel is er geen ruimte voor een grote vuilbak en moet je er een kastje voor opofferen.

Ingebouwde afvalemmer Sort & Go van Brabantia, beschikbaar in turkoois en zwart. Ingebouwde afvalemmer Sort & Go van Brabantia, beschikbaar in turkoois en zwart.

Nog een laatste tip.

Oh ja, nog een tip. Met onze tips zal het hopelijk lukken de vuilbak te vinden die het beste bij jouw huishouden en interieur past. Vergeet echter niet dat als je je nieuwe exemplaar koopt, je ook het juiste formaat zakken koopt. Heel frustrerend als je de zak van je vierkante vuilnisbak wilt vervangen en je er achter komt dat je een rol zakken hebt gekocht voor een ronde vuilnisbak. Kijk dus goed naar de codes en omschrijvingen op de verpakking!

Vuilniszakken van Brabantia om het afval makkelijk te sorteren. Elke emmer zijn zak. Vuilniszakken van Brabantia om het afval makkelijk te sorteren. Elke emmer zijn zak.