Wanneer is je strijkplankhoes aan vervanging toe?

Strijken is een huishoudelijk taakje dat voor iedereen een andere lading heeft. Ben jij een neuriënde strijker, de zingende strijker, de work-out strijker, de mindfulness strijker of laat je dit karwei liever over aan iemand anders? Welke type je ook bent: weet jij wanneer je strijkplankhoes aan vervanging toe is?

Wat is een strijkplankhoes?

Een strijkplankhoes is een hoes die je om de strijkplank heen doet wanneer je kleding gaat strijken. Je kunt de strijkplankhoes om de strijkplank heen binden met een koordbinder en snelspanner. Een strijkplankhoes is gemaakt van katoen (de toplaag) met daaronder een schuimlaag van vilt. Een strijkplankhoes beschermt jouw strijkplank tegen de hitte en stoom van het strijkijzer. Daarnaast zorgt het ervoor dat jouw kleding mooi en glad gestreken wordt.


Wanneer moet jouw strijkplankhoes worden vervangen?

Hoe vaak jij strijkt, hangt af van jouw garderobe en het aantal personen in jouw huishouden. Heb je veel blouses, overhemden en pantalons, dan strijk je vaker dan gemiddeld. Bovendien heeft een huis met twee partners en drie kinderen een andere strijk frequentie dan een samenwonend stel of een alleenstaande. Gemiddeld strijken we ongeveer 1 keer per week. Dit houdt in dat na 3 jaar je strijkplankhoes aan vervanging toe is.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd een nieuwe strijkplankhoes koop?

Een versleten strijkplankhoes is als een sluipschutter: die zie je niet. Daarom is het vervangen van de strijkplankhoes echt wel iets dat je in je smartphone agenda mag zetten. Weet jij nog wanneer je jouw strijkplankhoes gekocht hebt? Zo ja, tel er drie jaar bij op en maak een notitie in je telefoon. Zo nee, maak dan een schatting. Als jouw strijkplankhoes niet op tijd vervangen wordt, ben je aan het strijken met een versleten hoes. De kwaliteit van zowel de katoenen toplaag als de vilten schuimlaag binnenin is dan slecht. Gevolg: vlekken of zelfs beschadiging van jouw kleding.

 1. Strijkplankhoes D 135 x 45 cm, complete set - Denim Black
  Strijkplankhoes D 135 x 45 cm, complete set - Denim Black
  € 22,95
 2. Strijkplankhoes C 124 x 45 cm, complete set - Spring Bubbles
  Strijkplankhoes C 124 x 45 cm, complete set - Spring Bubbles
  € 19,95
 3. Strijkplankhoes C 124 x 45 cm, complete set - Spring Bubbles
  Strijkplankhoes C 124 x 45 cm, complete set - Spring Bubbles
  € 42,50
 4. Strijkplankhoes B 124 x 38 cm, complete set - Cotton Flower
  Strijkplankhoes B 124 x 38 cm, complete set - Cotton Flower
  € 17,50
 5. Strijkplankhoes A 110 x 30 cm, complete set - Denim Blue
  Strijkplankhoes A 110 x 30 cm, complete set - Denim Blue
  € 14,95

Good day, to give you the best Brabantia Experience, we offer our website in several languages.
Based on your location we propose you  the next website(s):