Zo laat je je badkamer er als nieuw uitzien

Je hoeft geen grote make-over te plannen om je badkamer op te fleuren en speciaal te maken.

Ga voor een likje verf

Een statement-muur of de hele badkamer schilderen kan nieuw leven in je badkamer blazen. Ga voor een gedurfde kleur, zoals geel of roze als je iets gewaagds wilt. Of ga voor iets subtielers en kies rustige kleuren die je bestaande interieur aanvullen. Vergeet niet dat je de kasten en badkamermeubels ook totaal kunt omtoveren door ze te schilderen.

Durf anders te zijn

Denk een stapje verder en voeg accessoires toe die je normaal niet zou vinden in de badkamer. Denk hierbij aan klokken, foto's, afbeeldingen, meerdere spiegels samen en meubels als banken of vitrinekasten.

Voeg accessoires toe

Heb je een beperkt budget? Een nieuwe set handdoeken, een rolgordijn of het vervangen van het douchegordijn kan je badkamer een nieuwe look geven. Je kunt ook een afvalemmer, opbergmanden, een badkamerweegschaal, en een zeeppompje toevoegen. Zelfs een nieuwe toiletborstelkan een verschil maken!

En nu we het toch over het toilet hebben, een nieuwe wc-bril kan de look en sfeer van een badkamer veranderen. Wc-brillen zijn te vinden in vele stijlen - hout, kunststof, met afbeeldingen... sommigen geven zelfs licht!

Haal de natuur binnen

Planten zijn altijd al populair geweest in de badkamer en veel planten houden van de vochtige omgeving. Maar heb je wel eens gedacht aan een verse bos bloemen om je badkamer mee op te fleuren? Het staat niet alleen mooi, ze ruiken ook nog eens lekker - onmisbaar voor deze ruimte met vele doeleinden!

Geef je badkamer een boost met deze tips 

Kies een thema voor je badkamer

Een thema geeft de badkamer een gevoel van stijl. Een paar ideëen:

  • Rustiek – gebruik hout, steen, neutrale decoratie en veel planten. Een rustieke badkamer creëert een gastvrije, natuurlijke sfeer waar je heerlijk in kunt ontspannen.
  • Tropisch - om dat gevoel van warmere landen op te roepen en zonnige dagen tropisch te maken. Een bamboe douchemat, een douchegordijn met tropische bloemen, een palmplant en geurkaarsen kunnen allemaal dat exotische gevoel creëren.
  • Minimalistisch - als je van 'less is more' houdt. Bij dit thema gaat het om strakke, duidelijke lijnen en geen gedoe. Wit en chroom overheersen en kunnen worden gecombineerd met een donkerdere tint om diepte te creëren.