Shopbeoordeling 4.6/5

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • Levering aan huis of afhalen* 
  • Veilig betalen met Bancontact, Paypal of creditcard

Van toen, tot nu.

Sinds 1919 hebben onze slimme en duurzame producten en aantrekkelijke prints miljoenen huizen en levens opgefleurd. Dat is al meer dan 100 jaar. In de tijdlijn blikken we terug. En extra leuk; we eindigen met een digitaal (wereldwijd) museum met al onze oude producten, bij de mensen thuis! 

1919.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

In Aalst, Nederland, beginnen we als Van Elderen & Co met de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters.

1930.

We breiden onze productie uit met radiobehuizingen voor Philips. 

1945.

Na de oorlog maken we bekers van oude 'condensed milk' blikken. Zelfs dan zijn we al bezig met recycling. Op de foto zie je hoe de mannen in de fabriek aan het werk zijn. 

1950.

Onze oprichters met een selectie van onze sterproducten, waaronder het Brabantia keukentrapje, strijkstoel, bijzettafel, strijktafel en voorraadbus. Veel van deze producten hebben ons assortiment inmiddels verlaten, maar de strijktafel noemen we tegenwoordig strijkplank en de voorraadbussen hebben iets andere vormen aangenomen. 

1952.

Een mijlpaal - we brengen onze eerste serie pedaalemmers op de markt.

1960.

Een vroeg voorbeeld van een vooruitstrevende advertentie. De strijkplank, de strijkstoel en het mouwplankje worden gepresenteerd. Je ziet ook ons oude logo! 

1969.

In 1969 werd onze (nog steeds) iconische Patrice-print geïntroduceerd. Je komt de print nog veelvuldig tegen bij vrienden of familie thuis. In ons digitaal museum komt de print ook geregeld langs.  

1985.

De introductie van onze beroemde kurkentrekker Classic. We hebben er tot nu toe miljoenen van verkocht.

1999.

Onze eerste Touch Bin afvalemmers. De Touch-sluiting is helemaal nieuw. Veel mensen zijn bekend met onze Touch Bin afvalemmers. Er zijn veel exemplaren verkocht, wereldwijd!

2006.

De introductie van de WallFix wanddroger. Dit is de eerste droogmolen die je aan de muur bevestigt. Echter is de benaming wanddroger beter omdat de droger niet draait. Het effect van de molen is er dus uit. De WallFix wanddroger is een echte vernieuwing!

2014.

Onze nieuwe visie wordt gelanceerd: Designed for living. Designed for living draait om prachtig ontworpen productconcepten voor aangenaam leven en geven. In 2014 hebben we ook ons eerste Cradle to Cradle certificaat in ontvangst genomen. 

2015.

Wij houden van onze planeet! Brabantia wordt een officiële partner van WeForest. Koop een droogmolen en wij planten meer bomen!

2016.

We werden trotse sponsor van The Ocean Cleanup, tot 2020.

2017.

We gaan de lucht in! De introductie van de Bo Touch Bin. Dit is onze eerste afvalemmer op pootjes. Deze afvalemmer heeft de sluiting van de Touch Bin die in 1999 geïntroduceerd werd, maar dan in een vernieuwde, andere vorm deksel. 

2019.

Wij vieren onze 100ste verjaardag! Overgrootvader van Elderen maakte in 1919 zijn eerste melkkannen en vergieten in zijn fabriekje in Aalst. Dat hij zo de basis legde voor het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu, dat had hij nooit kunnen dromen.

2020

De StepUp en de Sort & Go afvalemmers van Brabantia zijn Cradle-to-Cradle® gecertificeerd op niveau Zilver! Het Cradle to Cradle instituut beoordeelt producten op kwaliteit van het materiaal, materiaalhergebruik, het gebruik van hernieuwbare energie en CO2-management, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Meer dan 1.000 producten van ons ontvingen eerder al het Cradle-to-Cradle-certificaat op niveau Brons. 

 

In 2020 hebben wij ook het merklabel Lékué overgenomen. Lékué biedt innovatieve food enjoyment en ‘on the go’ producten aan. 

2022

In juni 2022 is B.Home geopend, het nieuwe duurzame hoofdkantoor van Brabantia in Valkenswaard. 

2023

Brabantia mag zich sinds 2023 B Corp noemen. B Corps, voluit Benefit Corporations, zijn bedrijven die worden erkend voor hun positieve impact op mens en milieu. De certificering is een mooie erkenning en sluit aan bij Brabantia’s doelstelling om in 2035 de overstap te hebben gemaakt naar 100% circulair design.

Een beetje van toen... 

Door de jaren heen hebben we verschillende producten aan ons assortiment toegevoegd. Maar ook weer uit ons assortiment gehaald. De producten die wij nu niet meer in ons assortiment hebben, vind je - na vele jaren - nog steeds terug bij de mensen thuis. Dat is nog eens leuk! Wij verzamelen de foto's die wij hiervan voorbij zien komen. Voor in ons digitale (wereldwijde) museum ;-). 

Wat je hier terugvindt zijn enkel producten die wij niet meer produceren en verkopen. Je komt onder anderen keukentrapjes, Patrice-printjes, strijkstoelen, dwijlen en geldkluisjes tegen.