Shop review 4.6/5

  • Free returns within 30 days
  • Free shipping from £50.00
  • Home delivery or pick up*
  • Payment with Paypal or credit card

Meer biodiversiteit op bedrijventerreinen

 

2B Connect - Meer biodiversiteit op bedrijventerreinen

Brabantia is één van de partners die de komende drie jaar in de grensstreek België-Nederland werken aan meer biodiversiteit op bedrijventerreinen. Steeds meer bedrijven willen hun terreinen natuurgericht inrichten en beheren. De groene infrastructuur die zo ontstaat speelt een belangrijke rol als natuurverbinding voor planten en dieren. Bovendien zorgt beplanting van onder meer bomen en struiken voor betere luchtzuivering, minder geluidsoverlast en een aangename omgeving voor buitenactiviteiten.

Op 4 januari 2016 startte het Europese project 2B Connect. 2B Connect zet zich drie jaar lang in voor meer biodiversiteit op minstens 70 bedrijventerreinen in de grensstreek België-Nederland. Dit project reikt verschillende instrumenten aan om ook andere bedrijven te helpen werken aan biodiversiteit. Brabantia Overpelt neemt deel aan dit project.

2B Connect ontvangt via Interreg Vlaanderen-Nederland 3.012.583 euro om bedrijven en biodiversiteit dichter bij elkaar te brengen. Interreg Vlaanderen-Nederland is een Europees fonds voor regionale ontwikkeling in het grensgebied België-Nederland.